Un desert parfumat care se topeste in gura si pe care il voi reface cu siguranta.
Ingrediente : (pentru 8 persoane)
140 g unt
90 g pudra de migdale
coaja rasa de la o portocala
250 g de faina
2 linguri de lapte
250 g de branza ricotta
4 oua
150 g de zahar
6 piersici sau nectarine
2 linguri de zahar brun
30 g de migdale feliate
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200°C.
Caramelizati-le timp de 5 minute la foc mediu.
Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.
Taiati untul bucatele, topiti-l la microunde si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti branza ricotta, coaja rasa de portocala si zaharul. Amestecati cu o spatula sau la robot pana obtineti o crema.
Adaugati ouaule unul cate unul si amestecati bine.
Varsati pudra de migdale, untul topit si racit si amestecati.
Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt pana obtineti un aluat neted.
Am pus 2 linguri de lapte - mi se parea prea gros.
Ungeti cu unt forma (15/20 cm pentru mine).
Varsati jumatate din compozitie, nivelati si depuneti deasupra feliile de piersica caramelizate.
Varsati deasupra restul din compozitie si nivelati.
Taiati piersicile restante in 8 parti (fiecare jumatate de piersica in 4 parti ).
Puneti-le peste aluat, infingeti-le usor.
Presarati deasupra zaharul brun ramas si migdalele feliate.
Puneti in cuptorul incalzit la 200 °C timp de 40 -45 minutes.
Verificati cu lama unui cutit- este gata cand va iesi curata.
Lasati sa se raceasca.
Se presara cu zahăr pudră și se servește.
Bun dessert!

![]() |
imprimati print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu