Pot fi umplute cu dulceata de capsuni sau de trandifiri sau pot fi servite simple pudrate generos cu zahar. Sunt servite de obicei inainte de postul Pastelui cu ocazia sarbatorii de "Mardi Gras" .
Sarbatoarea "Mardi Gras" este marcata de traditia este de a se manca gogosi.
Data acestei sarbatorii este variabila, ca si Pastele, insa Mardi Gras incepe intotdeauna inainte de Lasata Secului. Pentru credinciosi, este ultima „sansa” de a indeparta toate tentatiile interzise pe perioada postului, astfel incat este o zi de dezmat culinar.

Ingrediente:
350-375g de faina
1 varf de sare
80 g de zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
20 g de unt topit
12 cl de lapte caldut
15 g de drojdie proaspata
Préparation:
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.

Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.
Adaugati un pic de faina daca trebuie.
Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp
de 2h30.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Intindeti aluatul cu un rulou, taiati cercuri de 8-10 cm.
Lasati-le sa creasca din nou timp de 1 ora.
Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.
Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.
Serviti imediat ! Alte retete de gogosi aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu