Bucătăria senegaleză este influențată de cea a Africii de Vest și de Nord, de cea franceză, de cea portugheză și chiar de cea spaniolă.
Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii.

Este o reteta simpla, rapida de preparat cu conditia sa puneti la marinat carnea cel putin 2 ore inainte. Se serveste de obicei alaturi de o garnitura de orez alb sau de cușcuș.
Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii.


Ingrediente : pentru 3 persoane
3 pulpe de pui de calitate
2 linguri de ulei
ardei iute (facultativ)
Mod de preparare :

2 linguri de ulei
1 catel de usturoi tocat marunt
4-5 cepe
1 foaie de dafin
1/2 lingura de mustar de Dijon
1/2 Kub de pui
25 cl de apa
sucul de la o lamaie verde/lime
sare, piper
4-5 cepe
1 foaie de dafin
1/2 lingura de mustar de Dijon
1/2 Kub de pui
25 cl de apa
sucul de la o lamaie verde/lime
sare, piper

Marinata:
2 catei de usturoi tocati marunt
sucul de la o lamaie
sare, piper
1 lingura de ulei
2 catei de usturoi tocati marunt
sucul de la o lamaie
sare, piper
1 lingura de ulei

Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinateii cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.
A 2-a zi scoateti cartea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.
A 2-a zi scoateti cartea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.
Rezervati marinata.
Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.
Intr-o caserolă puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.
Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.
Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.
Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.
Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).
Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.
Intr-o caserolă puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.

Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.
Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.
Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu