Se spune c-a aparut in 1950 in Franta, datorita generalizarii consumuilui de iaurt dupa al 2-lea razboi mondial.
Ingredientele de baza sunt : iaurt, faina, zahar, ulzi, oua si praf de copt.
Binenteles ca putem inlocui uleiul cu unt si c-o putem ameliora cu fructe, ciocolata, rom, vanilie etc.

Eu am folosit fructe de sezon capsuni , cacao amara si am decorat-o cu dulceata de lapte, sau dulce de leche.

Ingrediente :
1 iaurt natur de 125 g (il puteti folosi ca masura pentru celelalte ingrediente)
3 oua
2 masuri de faina- 200 g
1 pachet praf de copt
30 g de cacao
1½ masura de zahar - 150 g
3 picaturi de aroma naturala de vanilie
½ masura de ulei- 60 g
8 cl de smantana lichida
250 g de capsuni
un varf de sare
Pentru decor:
la alegere : zahar pudra, caramel, ciocolata, dulceata etc
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia.
Incorporati iaurtul , adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati cacaoa si uleiul.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
Incorporati albusurile spuma treptat amestecand de sus in jos.
Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.
Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2 .
Dati la cuptor timp de 30-35 minutes .
Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.


Demulati pe un grill si lasati sa se raceasca.
Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.
Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.


Ingrediente :
1 iaurt natur de 125 g (il puteti folosi ca masura pentru celelalte ingrediente)
3 oua
2 masuri de faina- 200 g
1 pachet praf de copt
30 g de cacao
1½ masura de zahar - 150 g
3 picaturi de aroma naturala de vanilie
½ masura de ulei- 60 g
8 cl de smantana lichida

un varf de sare
Pentru decor:
la alegere : zahar pudra, caramel, ciocolata, dulceata etc
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.

Incorporati iaurtul , adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati cacaoa si uleiul.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.

Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.
Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2 .
Dati la cuptor timp de 30-35 minutes .
Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.


Demulati pe un grill si lasati sa se raceasca.
Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.
Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.

Gustati cu pofta!

![]() |
imprimati print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu