Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 1 august 2015

Fajitas mexicane si Saorma cu piept de pui

Va propun doua retete rapide, ideale pentru o cină făcută rapid......
Fajita este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare mexicană, care se poate prepara foarte rapid. "Fajitas" înseamnă, aproximativ, fâşii de carne, iar iniţial s-a gătit numai din vită, pentru ca ulterior să fie folosită şi carnea de pui.
Șaorma, (scris și incorect shaorma) sau shawarma (din arabă: شاورما‎, shāwarmā) este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Se spune că șaorma ar fi fost inventată (neoficial) de libanezi.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.
Surse: Wikipedia,romanialibera.ro


Ingrediente: reteta lipii aici
8 tortilla pentru fajitas (sau 4 lipii mari pentru kebab taiate in 2),
350 gr carne tocata de vita,
2 rosii,
1/2 ardel rosu,
1 ceapa esalota,
1 catel de usturoi,
1 lingura de smantana,
2 linguri de cascaval ras,
1 lingurita de paprika dulce,
1 lingurita de coriandru macinat,
1 lingura de ulei de masline,
sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare:
Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Ardeiul se curata si se taie cubulete.


Calim ceapa si usturoil in uleiul de masline, adaugam ardeiul apoi carnea si revenim bine.
Punem rosiile taiate cubulete si amestecam.







Adaugati 1/2 pahar de apa, condimentele.
Se fierbe la foc mic timp de 10 de minute. La sfarsit adaugati smantana si cascavalul ras. Amestecati.Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.

Puneti 2 linguri de compozitie in centru, ridicati peste compozitie partea de jos a lipiei si rulati.

Serviti-le calde , cu salata verde si felii proaspete de castravete sau rosie.

Shaorma cu piept de pui
Imi ramaneau  4 lipii :
Am deschis frigiderul : piept de pui -200 gr, salata verde, castravete , sos alb kebab Amora ( il puteti face de casa 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat).
Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika.....
Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. 
Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.
Puneti salata, puiul prajit , sosul kebab si felii fine de castravete.
Rulati si serviti imediat - lipia si carnea calde , celelalte ingrediente reci .....o bunatate



Pofta Buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...