Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 4 noiembrie 2015

Mămăligă cu supă de dovleac - Halloween

Ati făcut mamaliga cu supa de dovleac?
Imi trebuia o reteta de HALLOWEEN ! dar se poate face si manca cu orice ocazie.
Este delicioasa și o idee bună foarte pentru a termina si transforma un rest de supă. 
Veti obtine un piure colorat si cremos diferit de mamaliga normala. 
Am însoțit-o de parmezan, de rosii cherry și măsline negre gatite in ulei de masline.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?”(Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
(sursa:Wikipedia)

Ingrediente: 
500 gr de supa/cremă de dovleac 
70 gr faina de mamaliga 
60 gr parmezan ras 
2 linguri de ulei de măsline 
15 măsline megre 
15 roșii cherry 
seminte de mac 
arpagic verde 
sare, piper 

Mod de preparare: 
Pentru reteta de supa de dovleac - vezi aici.
Se pune la fiert supa.






Adaugăm faina de porumb in ploaie.
Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund.
Lasam sa se raceasca un pic apoi se adauga 40 gr de parmezan ras, semințele de mac și arpagicul tocat marunt.
O punem intr-o forma de chec. Lasam sa se raceasca complet 2-3 ore.
Scoateți din forma și se taie în felii.










Puteți face forme, eu am facut morminte de Halloween hi hi.
Aranjați-le pe o foie de copt intr-o tava, presarati peste ele restul de parmezan (decorati).



















Se da la cuptor la 200°C timp de 10 minute.
Între timp, se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mică.
Gatiti măslinele și roșiile până se desface pielea.
Serviti feliile de mamaliga cu maslinele si rosiile gatite.
Puteti adauga bucatele de parmezan (și ochi bulbucați și înfricoșători de Babybel !!! hi hi).

WITCH, WITCH WITCH, WITCH 

“Witch, witch, where do you fly?”... “
Under the clouds and over the sky.” 

“Witch, witch, what do you eat?”... 
“Little black apples from Hurricane Street.” 
“Witch, witch, what do you drink?”... 
“Vinegar, blacking and good red ink.”

“Witch, witch, where do you sleep?”... 
“Up in the clouds where pillows are cheap.” 

Rose Fyleman

Pofta Buna !!!!

O reteta de mamaliga cremoasa ? vezi aici

imprimeaza-print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...