Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 6 septembrie 2015

Midii/Scoici cu curry

Scoici este unul din felurile mele preferate.....aicea aveti adevarate scoici din Bretania proaspat scoase din ocean.
Bretania este o regiune aparte față de restul Franței, fiind alături de Țara Galilor, Scoția, Irlanda și Galicia din Spania singurele regiuni cu populații de origini celtice.
Este o regiune renumită pentru midii și stridii a căror creștere industrializată este propice datorită mareelor înalte.
Midiile se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Va propun o reteta parfumata cu curry foarte la moda in restaurantele bretone.



Ingrediente: pentru 4 persoane
-2 kg de midii
- 30 g unt
- 1 ceapa esalota
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri de smantana
- 2 lingurite de curry
- cimbru, dafin
- sare, piper


Mod de preparare:
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt.
Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.
Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.

Este gata...

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Alte retete:
Midii / Scoici in sos de smantana si vin
Midii/Scoici umplute si gratinate

Bon appétit !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...