Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 21 decembrie 2015

Tiramisu cu menta si biscuiti roz

Am facut aceasta reteta pentru a folosi siropul delicios de menta facut de casa- reteta aici.
Pentru a-i da o culoare si un aspect deosebit am asociat apoi piscoturile roz de Reims insiropate cu cafea.

Parfumata, colorata, lejera, racoritoare ....o prajitura Tiramisu TOP.

Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.
Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia. Motivul preparării ei a fost o vizită pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a făcut-o în acea zonă. El se pare că a fost atât de mulțumit de acel desert încât a dorit să ia cu el acasă, în Florența acea rețetă. O altă legendă cu privire la acest desert este că el a fost preparat pentru prima dată în localitatea Treviso. Totuși originile acestui desert se pare că sunt destul de vagi deoarece unii spun că el ar fi fost originar din Veneția. De ce? Motivul este unul cât se poate de simplu, curtezanele din Veneția doreau să fie cât mai energizate înainte de viitoarea întâlnire amoroasă pe care o aveau. 


O altă poveste ne vorbește de un patiser din Torino care a realizat un desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavour. Deoarece importanța unui astfel de eveniment era mult prea mare pentru tânărul patiser acesta a dorit un desert care să fie pe măsura liderului politic, lider politic care dorea în acea vreme unificarea întregului teritoriu italian. Un alt mit spune că savorusul desert a fost gătit în Treviso la celebrul restaurant El Toula. Totuși cercetătorii tind să creadă că el a apărut pe teritoriul italian, Siena.
Nici până astăzi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorită faptului că mai multe regiuni ale Italiei își dispută paternitatea acestei prăjituri. Aici putem menționa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.
Așadar toate poveștile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decât altele. Ceea ce știe toată lumea este că Tiramisu este întradevăr un desert italian pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume.

(sursa:Wikipedia)




Ingrediente - 8 portii :
  • 250 gr de mascarpone 
  • 1 lingura de gelatina
  • 10 cl de sirop de menta de casa- retata aici
  • 3 oua
  • 30 piscoturi roz de Reims
  • 2 pahare de cafea
  • 60 gr de  pepite de ciocolata amaruie
  • foi de menta
  • cacao


Separati albusurile de galbenusuri.
Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase.
Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute.
La sfarsit punem ciocolata amaruie.
A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am pus o lingura de gelatina.
Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.
Punem apoi la foc mic si mestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine. 
O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema cu mascarpone. Dam la rece.
Batem albusurile spuma, adaugand treptat siropul de menta care a ramas.
Incorporam la compozitia cu mascarpone amestecand usor de sus in jos .
Punem un strat de biscuiti insiropati usor in cafea, apoi jumatate din compozitia cu menta.
Repetati.


Am facut un tiramisu pentru 6 persoane si 2 portii individuale
(un singur strat de biscuiti pentru portiile individuale).
Dati la rece.
Portiile mici sunt Ok dupa 4 h - le puteti demula si decora.
Cel mare l-am demulat si decorat dupa 7h .


Se tine bine la taiere, nu stiu daca este datorita gelatinei adaugate?
Decorati inainte de a servi cu cacao amaruie si cu foi de menta.


Pofta Buna !!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...