Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 7 octombrie 2017

Şarlotă Chec cu Căpșuni

Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.
Un omagiu adus mamei mele, plecata mult prea tanara din cauza acestei boli necrutatoare.

Din 1985, luna octombrie este colorată roz.
Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.
Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

Am revisitat reteta clasica .
Ingrediente : (pentru 4 persoane)
- 50 g zahar pudra
- 5 linguri de apa
- 3 linguri de sirop de capsuni (sau dulceata)
- 3 foi de gelatină
- 250 g căpșuni
- 25 cl de smantana pentru frisca
- zahăr vanilat 1 plic
- 12-15 piscoturi
Mod de preparare :
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile  (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se rezerva la rece.

Se tapiseaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.

Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un plat, se demuleaza si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.



Puteti decora cu zahar pudra.

Este delicios si racoritor.


                        
                                 Octombrie rozruban3





imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...